Matí de petanca. La partida es pot allargar hores i hores. I és clar, sorgeixen necessitats. "Nosotros aquí el problema que tenemos es gordo. Empezamos a las nueve y hasta las dos o las tres de la tarde que a veces se alargan las partidas, pues no tenemos servicios de lavabo." "I no podem anar a cap lloc només que a una paret que hi ha allà." Per això, els usuaris dels Jardins de les Tres Xemeneies reclamen que la futura reforma del parc inclogui uns lavabos públics. I proposen que s'ubiquin en aquest espai que ara mateix es troba en desús. JOSEP GUZMÁN, president de la Coordinadora d'Entitats del Poble-sec "D'aquesta manera evitaries els problemes de salubritat que té el parc." L'Ajuntament reconeix aquesta mancança i assegura que s'instal·laran lavabos públics al parc. I seran gratuïts. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "Nosaltres com a Ajuntament no tenim previst el pagament d'aquest tipus de serveis que creiem que són necessaris i amb un parc de tant freqüència d'ús com és el parc de les Tres Xemeneies estaria més que justificat, no solament per als usuaris de la petanca, però també, per tant des del punt de vista de Sants-Montjuïc no tenim previst que això sigui de pagament." Una de les opcions que hi ha sobre la taula és fer el mateix que en altres parcs de la ciutat, com per exemple el de la Ciutadella. Se concedeix l'explotació d'un xiringuito i els responsables tenen l'obligació de mantenir els banys en condicions. Ara mateix hi ha un centenar de lavabos públics als parcs i jardins de la ciutat. I la intenció de l'Ajuntament és augmentar-ne la xifra. Quan es renovin les concessions de les guinguetes més antigues se'ls obligarà, com a la resta, a disposar d'un lavabo per a tothom.

Fa unes setmanes l’Ajuntament va presentar a les entitats del barri del Poble-sec l’avantprojecte de reforma dels Jardins de les Tres Xemeneies. En aquest parc hi van centenars de jugadors de petanca, un col·lectiu que des de fa temps reclama la instal·lació d’un lavabo públic al costat d’on hi ha el Punt Verd, un espai que ara mateix no té cap ús.

L’Ajuntament inclourà la instal·lació d’un lavabo i està estudiant que del manteniment se n’encarregui el petit quiosc bar que es vol posar al parc. Des del districte de Sants-Montjuïc asseguren que en cap cas el servei de lavabo no serà de pagament.

La instal·lació d’aquest servei posarà fi a pràctica habitual actual que tenen molts usuaris de fer les necessitats en el mateix parc, en algunes de les parets o arbres que hi ha.

Obligació per als xiringuitos

L’Ajuntament obliga els xiringuitos de nova concessió situats als parcs i jardins de la ciutat a disposar d’uns lavabos públics gratuïts oberts a tothom i a fer-se’n càrrec del manteniment. Segons el consistori n’hi ha 104 repartits pels parcs i jardins de la ciutat.