D’entre tots els recursos que es van presentar un cop tancada la instrucció, el juliol de l’any passat, l’Audiència de Barcelona n’ha acceptat només dos de manera parcial: el que va presentar la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) i el que van presentar la Fundació Privada Orfeó Català – Palau de la Música i l’Associació Orfeó Català.

La FAVB demanava que s’aclarissin les responsabilitats de nou persones, la majoria empresaris i arquitectes que suposadament van fer obres a casa de Fèlix Millet i van facturar-les al Palau de la Música. A tots ells els atribueixen un possible delicte de falsedat de document mercantil que volien que s’investigués, una petició que finalment l’Audiència ha acceptat. D’aquesta manera, segons la resolució del tribunal, els demandants podran formular acusacions i demanar “la pràctica de les diligències d’investigació necessàries i omeses, com la presa de declaració en qualitat d’imputats”.

Per la seva banda, la Fundació Privada Orfeó Català – Palau de la Música i l’Associació Orfeó Català van demanar que les filles de Millet fossin considerades responsables a títol lucratiu de l’espoli confessat pel seu pare. Consideren provat que van rebre entre 46.000 i 53.00 euros que Millet va donar-los després de desviar-los del Palau de la Música. Segons el recurs pesentat, tot i que no sembla que cap de les dues participés en l’espoli, sí que se’n van beneficiar a títol lucratiu, ja que les entregues de diners “es van produir fins i tot en el lloc i en les dates” en què Millet presumptament va espoliar la institució.

La reobertura de la instrucció obligarà a posposar la celebració del judici. Partint de les diligències fetes fins ara, la Fiscalia de Barcelona demanava una pena de 27 anys de presó per a Fèlix Millet i Jordi Montull. El Palau de la Música, per la seva banda, demanava 81 anys per a Millet.