ÀNGELS FOLCH, Secretariat de l'Assemblea Nacional Catalana "Qualsevol provocació sigui del tipus que sigui, com si no hi fos, com si fossim sords i cecs. Si tot i això continua sent difícil, es tracta d'aillar el o els provocadors, separarse'n, fer un cordó al voltant de manera que quedi perfectament identificat, i que qui vulgui pugui fotografiar-ho i tindrem un testimoni gràfic del que ha passat."

Àngels Foix, del secretariat permanent de l’ANC (entitat cívica que organitza la manifestació) ha afirmat també que: “si vénen els socialistes, el que cal fer és aplaudir-los”. En la roda de premsa que han convocat el dia abans de la manifestació, l’Assemblea Nacional Catalana ha fet una crida a evitar qualsevol mena de violència, tant en la manifestació d’aquest dimarts com en pròxims actes.

L’ANC ha convocat el primer acte de la tarda a les 16.00 hores. Es demanarà a les famílies amb nens petits que vagin a la confluència entre la Gran Via i Pau Claris, on es farà una gran fotografia de la “Catalunya del futur” destinada a la comunitat internacional.

Els organitzadors han escenificat el seu compromís amb la pau i la no-violència en una roda de premsa conjunta amb entitats pacifistes en la qual ha intervingut l’històric pacifista català Arcadi Oliveres, que ha expressat el seu desig que el futur estat català neixi “sense exèrcit”. Des de Fundació per la Pau, Alfons Banda ha assegurat que és fonamental “excloure la violència” del procés d’emancipació català, amb el propòsit d’aconseguir l’adhesió de la comunitat internacional al projecte independentista.