Després de sis mesos d'advertències, l'amenaça de tancament s'ha fet efectiva. Els usuaris del casal de joves de la Prosperitat es van trobar ahir les portes de l'equipament tancades per ordre municipal. El motiu, les contínues denúncies dels veïns per les molèsties generades durant els concerts i altres activitats. El casal es va remodelar l'any passat per minimitzar el soroll però les obres no han estat suficients en un edifici poc preparat per l'activitat musical amplificada. IRENE JIMÉNEZ, dinamitzadora del Casal de Joves de la Prosperitat "Nosaltres hem respectat, el que passa és que tu no pots controlar sempre si es passen 10 db dels que està marcat. Nosaltres volem estar bé amb tothom i quan tinguem un bon equipament podrem fer les nostres activitats perfectament." Els joves es reuniran aquest vespre amb lAjuntament per negociar una solució. CARME ANDRÉS, regidora de Nou Barris "El primer punt a tractar serà on ubiquem les activitats de l'associació de manera immediata de manera que es puguin continuar el major nombre d'activitats possibles i després marcar un calendari de cara a veure com resolem d'una manera definitiva aquest problema." Durant el proper mandat l'ajuntament projectarà un nou casal de Joves a l'àrea de Renfe Meridiana, dins el Pla d'equipaments.

Segons  l’Ajuntament, el problema de convivència entre les activitats del casal i els veïns de l’entorn s’havia agreujat en els últims temps. La ubicació del local -en un edifici estret entre habitatges- i les petites dimensions del carrer feien que les activitats -sobretot les musicals- fossin molt molestes per als veïns.

Per intentar solucionar el problema, s’han fet 27 reunions i s’ha treballat per disminuir les activitats al carrer i modificar-ne l’horari. També es va intentar aïllar acústicament el local el 2009 però les obres no van aconseguir evitar-ne totalment el soroll. De fet, un estudi va concloure que l’estructura de l’edifici dificultava l’aïllament acústic total.

Davant la continuïtat de les queixes, l’Ajuntament ha decidit suspendre de manera cautelar totes les activitats del casal. Tot i això, assegura que està disposat a continuar dialogant amb l’associació de joves.