És la sala vermella, un dels espais del Conservatori de Barcelona on s'estan fent obres de millora. Després de pintar-ne el sostre, se'n restauraran els llums i la fusta de les parets. L'edifici té més de 125 anys i, com aquest, molts centres educatius de la ciutat es troben en immobles històrics. Fer-ne el manteniment és, per tant, fonamental. GERARD ARDANUY, regidor d'Educació i Universitats "Escoles de 100 anys que dónen servei del segle XXI. Fer-ho i tenir-les en plenes condicions arquitectòniques, de patrimoni i també de comoditat i de prestacions educatives." El 2012 es van invertir 16 milions d'euros en obres de manteniment als centres educatius. Es van fer actuacions a espais molt diversos, des d'escoles bressol fins a instituts, centres de formació per a adults o escoles de música. Entre els treballs, tasques de millora, però també intervencions d'èmergència, com podria ser una fuita d'aigua. Per a aquests casos, s'ha accelerat el protocol d'actuació. La reparació es fa ara en un marge d'entre 24 hores i una setmana. A banda dels edificis antics, també s'ha treballat per millorar obres de construcció recent, com l'Escola Fluvià o la guarderia Xiroi. GERARD ARDANUY, regidor d'Educació i Universitats "En temps en els quals plantejar-te la construcció de més centres educatius, de molts centres educatius, serà molt complicat, això haurà de fer que els que tinguem estiguin en perfectes condicions." Des de l'Ajuntament preveuen com a mínim mantenir les inversions per a 2013.

S’han fet intervencions a 306 centres de la ciutat, des d’alguns acabats de construir fins a d’altres ubicats en edificis antics. Es tracta d’escoles bressol municipals, de primària, instituts de titularitat municipal, centres d’educació especial i de formació per a adults. També escoles de música com el Conservatori de Barcelona, un edifici que té més de 125 anys. Fer-ne el manteniment és, per tant, fonamental.

El 2012 es van invertir 16 milions d’euros en obres de manteniment als centres educatius. Entre els treballs, tasques de millora, però també intervencions d’èmergència, com podria ser una fuita d’aigua. En la mateixa línia, s’ha modificat el protocol d’actuació amb l’objectiu d’accelerar les reparacions. D’aquesta manera, el marge d’actuació actual és d’entre 24 hores i una setmana, en funció de la urgència de la intervenció.
A banda dels edificis antics, també s’ha treballat per millorar obres de construcció recent, com l’Escola Fluvià o la guarderia Xiroi. Segons el regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, “en temps en els quals plantejar-te la construcció de més centres educatius serà molt complicat, els que ja tenim han d’estar en perfectes condicions“. Des de l’Ajuntament preveuen com a mínim mantenir les inversions per a 2013.