Tant els representants dels immigrants africans de la nau del carrer del Paraguai com els portaveus de l’Assemblea Solidària contra els Desallotjaments han sortit satisfets de la reunió amb l’Ajuntament. S’hi han acordat tres demandes clau.

En primer lloc, l’Ajuntament es compromet a reallotjar les 28 de persones que viuen a la nau abans de dimecres que ve, quan està previst que s’executi l’ordre de desallotjament cautelar dictada pel jutjat número 29. El consistori les repartirà en diverses pensions. Des de l’assemblea, destaquen que amb aquesta mesura la desocupació es farà de forma pacífica.

Un dels punts de la negociació que més preocupava els immigrants era trobar un lloc on poder portar les pertinences i la ferralla que recullen. L’Ajuntament ha cedit a mitges a aquesta petició. Habilitarà un magatzem perquè els habitats de la nau puguin guardar els objectes personals, des de maletes fins a bicicletes. Això sí, no s’ha compromès a cedir un espai on puguin acumular ferralla perquè consideren que és una activitat irregular.

El consistori també facilitarà el procés d’obtenció de papers per a aquells que encara no els tenen en regla. S’obrirà un procés d’empadronament sense domicili i s’elaborarà un informe positiu perquè la Generalitat els atorgui un permís d’arrelament. A partir d’aquí, serà competència de l’Estat donar un certificat de residència.

A partir de dilluns que ve, 14 de juliol, es podrà executar en qualsevol moment el desallotjament d’aquesta nau ocupada, ubicada en el número 19 del carrer del Paraguai. La Xarxa de Suport als Assentaments i l’Assemblea Solidària contra els Desallotjaments ja han esgotat les vies legals per dilatar el procés. Per a aquest dissabte a les 12.30 h han convocat una concentració davant del Casino del Poblenou amb solidaritat amb els habitants de la nau.