Ciutat Vella no vol que la nova marina que projecta el Port Vell sigui un afegit al litoral sense cap relació amb la ciutat. Per això, el districte ha presentat al·legacions al pla, en part prenent com a referència demandes veïnals. D'una banda, rebutja que a la marina s'hi faci un mur que n'aïlli la Barceloneta. Tampoc NO vol que s'hi construeixi un restaurant perquè els usuaris del nou port s'acostin al barri. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Que no sigui un mur: allò és d'aquella gent i nosaltres som aquí. Justament el que preocupa és això: que hi hagi una penetració real. Que uns no ho vegin com "què és allò", i que els del barri no diguin "no va amb nosaltres". Al contrari, treiem-n'hi profit de tot això, no?". En un altre dels punts calents del districte, la Rambla, el consistori hi engegarà una campanya aquest estiu per alertar els turistes que els trilers són una estafa. Una reivindicació dels comerciants amb què es busca la complicitat de qui passeja per la Rambla. Feta ja la reubicació de les estàtues, amb serrells encara per millorar, com el de treballar a ple sol, Ciutat Vella posarà l'ull ara en un altre col·lectiu: els pintors. No amb l'objectiu de moure'ls de lloc sinó per posar-hi ordre. MERCÈ HOMS, regidora de Ciutat Vella "Ells ens van verbalitzar que hi havia molts desajustos i moltes desavinences entre ells. A partir d'aquí hem d'intentat mitjançar perquè hi hagi qualitat i perquè estiguin còmodes on estan." I aprofitant l'arribada de la Filmoteca al cor del Raval, Ciutat Vella posarà en marxa un pla per dinamitzar la plaça de Salvador Seguí i els entorns. Serà una feina conjunta amb veïns i comerciants per impulsar-hi l'activitat econòmica, amb nous negocis i més terrasses. També s'incidirà en la neteja i la millora de la il·luminació a la zona.

La regidora del districte, Mercè Homs, ha fet balanç del primer any de mandat de CiU, i ha assegurat que no volen que el nou recinte quedi aïllat de la resta del barri a través d’un mur de separació.

També s’ha anunciat una campanya comunicació als turistes per alertar de les estafes dels trilers i s’ha fixat com a objectiu prioritari millorar els carrers dels entorns de la Filmoteca.