La Casa Tallada és fins a on va arribar l'enderroc del barri de la Ribera per part dels militars borbònics, fet que va deixar l'edifici obert per la meitat. TONI FERNÀNDEZ, arqueòleg "A partir d'aquella casa cap a la Ciutadella era una gran esplanada militar, una zona on ho havia res. Es van destruir tots els edificis, més de 1000." Esdeveniment com aquest es troben en el mapa que plasma alguns dels episodis del setge i la caiguda de Barcelona el 1714. En una altra trama sobreposada hi ha la ciutat actual. TONI SOLER, comissari dels actes del Tricentenari "Aquesta part es l'actual barri del Raval, però per sota, tot el verd, es perquè al 1714 aquesta zona estava sense urbanitzar i estava plena d'horts i camps." El plànol es complementa amb un plafó explicatiu i una aplicació mòbil, que estarà disponible a principis d'octubre. SERGI GÓMEZ, responsable de l'aplicació del mapa del Tricentenari "Enfocant els punts d'interès impresos sobre el mapa ens fa aparèixer els punts i tocant-los podem accedir als continguts i a les activitats previstes." Soc al costat de Rafel Casanova, un dels personatges principals de la Barcelona de 1714. apareix geolocalitzat al costat del jaciment del Born. Aquesta és una de les curiositats de l'aplicació que reforça en realitat augmentada el mapa del tricentenari.

Es tracta d’una reproducció a escala 1:130 de 18 metres de llarg per 14 d’ample, pensada perquè s’hi pugui passejar i recórrer-la a peu. Segons l’Ajuntament, el mapa servirà de punt de trobada i inici d’algunes de les activitats i recorreguts organitzats per commemorar el Tricentenari de 1714, i servirà per mostrar la ciutat de principis del segle XVIII des d’un punt de vista inèdit.

Aquest plànol gegant també inclou representacions de la Barcelona actual, que permeten entendre quines zones s’han transformat i de quina manera ho han fet. La instal·lació del mapa forma part dels actes de celebració del Tricentenari, i es mantindrà al passeig de Lluís Companys fins al setembre de 2014.