Aquest solar del 22@ albergarà la nova seu del CUESB, un equipament únic a Europa que ofereix atenció social d'emergència en tots els àmbits. La tasca de la cinquantena de treballadors que té el centre va des de coordinar emergències en domicilis particulars, la majoria caigudes de persones grans, fins a oferir allotjaments en hotels o pensions. Durant els últims mesos han atès els avis desallotjats de la residència Montnegre, o els veïns de la plaça d'Isop afectats per l'esvoranc. També ofereixen ajuda a famílies desnonades o quan s'activa l'operació fred. Amb el canvi d'ubicació del centre, que ara és al carrer del Comerç, es guanyarà espai i a més de coordinar emergències també disposaran d'uns quants llits per atendre les situcions més urgents. MAITE FANDOS, tinenta d'alcalde de Qualitat de Vida i Igualtat "El CUESB no podia continuar on era. El lloc no es correspon amb la feina que fan les persones i els professionals, i no pot ser que una ciutat com Barcelona, que té altres serveis ben ubicats, tingui aquest servei en les condicions en les quals està." L'any 2011 el centre d'emergències va atendre prop de 12.500 persones i la majoria dels recursos es van destinar a allotjament. Cada vegada més les persones ateses no són residents a Barcelona sinó a les ciutats dels entorns. Per això des de l'Ajuntament s'està treballant en un protocol perquè un cop ateses durant els cinc primers dies, el termini que marca la llei, les persones que ho necessitin es puguin derivar als centres socials del seu lloc de residència.

L’ampliació de serveis serà possible gràcies principalment al trasllat de la seu del Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). L’equipament s’instal·larà al número 25-31 del carrer de la Llacuna, un edifici més gran que permetrà oferir més serveis a les persones en situació d’emergència social. Per exemple, hi haurà un espai d’acollida o un altre d’especial per a famílies amb menors.

També es crearà un centre mòbil d’atenció a emergències que permetrà desplaçar el centre logístic del CUESB al lloc del sinistre. A més, s’establirà un protocol d’atenció urgent en situacions de desnonament i desallotjament, hi haurà un conveni amb establiments que permeti proporcionar d’immediat un lot d’aliments bàsics en casos d’alta vulnerabilitat. També es crearà un cos de voluntaris socials de gent gran.