L'objectiu és clar: que cap infant de la ciutat tingui mancances alimentàries durant les vacances. Les escoles facilitaran als serveis socials de la ciutat la informació sobre aquelles famílies que puguin necessitar ajudes. De fet, aquest protocol ja ha funcionat durant tot el curs escolar i el que es farà, és ampliar-lo. Aquest any s'han activat 1.125 ajuts, per un import de 264.000 euros. De cara a l'estiu, la partida partida pressupostària inicial és de més de tres milions d'euros, que es podran destinar en altres necessitats que no siguin només alimentàries. No serà l'única mesura. Aquest estiu, els 15 centres oberts de la ciutat que fan casals oferiran berenars. Un programa que també tindrà continuitat durant el curs vinent. Per aquesta campanya d'estiu hi ha una oferta de 543 activitats, el 70% de les quals ofereixen el servei de menjador. De moment, ja hi ha hagut més de 7.200 perticions d'ajuts econòmics, un 25% més respecte de 2012.

Els centres de serveis socials treballaran per garantir la cobertura alimentària fora de l’horari lectiu d’aquells menors que puguin passar per una situació d’emergència en l’àmbit familiar. A més, les entitats que gestionen els centres oberts o centres socieducatius diaris, oferiran un berenar nutritiu als nens i nenes inscrits als seus programes i als que participin en alguna altra activitat organitzada per les mateixes entitats, com ara activitats esportives o de reforç escolar.

Per aquesta campanya d’estiu hi ha una oferta de 543 activitats, el 70% de les quals ofereixen el servei de menjador. De moment, ja hi ha hagut més de 7.200 perticions d’ajuts econòmics, un 25% més respecte de 2012.