Els serveis socials han reforçat els equips d’emergència i han ampliat les places dels centres d’acolliment nocturns, per poder allotjar els sense sostre que calgui. Les brigades de manteniment tenen preparat el dispositiu per actuar en cas de neu o gel.

Davant la previsió que els termòmetres es puguin situar al voltant dels 0ºC durant la matinada,  l’Ajuntament ha activat tots els recursos del dispositiu de l’operació Fred.  Així es tindrà especialment cura d’atendre les persones que passen la nit al ras, perquè acceptin allotjar-se de manera voluntària als equipaments municipals. El servei ofereix places per acollir a tothom que ho necessiti.

En total hi ha sis equips d’actuació formats cada un per cinc professionals (un treballador social, un treballador familiar, dos voluntaris de Creu Roja i el conductor del vehicle). A tota la ciutat hi haurà 30 tècnics i sis vehicles destinats a aquesta operació.

Paral·lelament, els serveis municipals de manteniment tenen a punt el dispositiu per actuar en situacions de neu o gel, i Protecció Civil el pla per mobilitzar Guàrdia Urbana i Bombers.