LAIA ORTIZ, tinenta d'alcalde de Drets Socials "Des de l'Ajuntament estem augmentant recursos per joves que deixen de ser tutelats, fem seguiment amb pisos d'inclusió, educadors, però necessitem un major esforç per part de la Generalitat i per això demà mateix hi ha una reunió per veure quina resposta coordinada podem donar."

Des del consistori asseguren que s’està treballant amb els educadors de carrer i les entitats entitats del barri. També amb els comerciants de la zona per evitar que els subministrin la cola. Els joves marroquins dormen al ras i viuen de petits furts i robatoris.

Des de la Generalitat es desconeix si els menors estan sota la seva tutela, ja que la DGAIA encara no els té identificats tots. Des de l’Ajuntament diuen que aquest problema no és nou, però que cal actuar de forma integral per evitar que aquests nens es desplacin d’un lloc a l’altre. També s’ha activat un seguiment personalitzat en coordinació amb els educadors socials perquè els atenguin.

Per la seva banda, la síndica de greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, ha decidit obrir una investigació per valorar si els plans de prevenció d’infants i adolescents en risc estan suficientment elaborats. Vilà ha demanat els protocols de coordinació entre administracions per comprovar si són eficaços i ha requerit informació concreta sobre els casos de joves sense allotjament amb drogodependències.