La presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Laia Bonet, ha lamentat el cas de les dues noies retingudes pel conductor d’un autobús de la línia H16 el 23 de desembre i que s’ha fet públic per la denúncia a Twitter de la mare. Bonet ha recordat que s’ha obert una investigació per esclarir els fets i conclou: “No permetrem que un fet similar torni a passar al transport públic de la ciutat”.

TMB demana disculpes per la primera resposta

La família de les noies va posar una reclamació a TMB el dia dels fets i l’empresa va contestar dient que lamentaven les molèsties ocasionades, però que no havien pogut identificar el conductor de l’autobús perquè no s’havia facilitat la matrícula. Per a la mare de les noies, aquesta resposta és insuficient. Ara, TMB ha rectificat amb un tuit en què reconeix que la resposta anterior va ser “inadequada” i, per això, ha demanat disculpes. A més, l’empresa va trucar la mare per telèfon per disculpar-se personalment.

Crítiques d’ERC i Junts per la reacció de TMB

El regidor portaveu d’ERC a Barcelona, Jordi Coronas, també ha reaccionat al fil de Twitter. El republicà demana que s’esclareixi què va succeir i creu que s’ha de poder identificar el conductor de l’autobús.

La presidenta del Grup Municipal de Junts a l’Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha qualificat la resposta de TMB de “vergonya” i ha insistit que cal identificar i expedientar el conductor de l’autobús que es va negar a obrir les portes a les dues noies. També anima la família a presentar una denúncia als Mossos d’Esquadra.