L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha informat d’un brot de xarampió que afecta 26 persones de Barcelona i Girona, d’entre 18 i 47 anys. Aquest dimecres ja només queden dues persones hospitalitzades.

La majoria d’afectats no estaven vacunats i Salut recorda que el xarampió és “una de les malaltia infeccioses més contagioses” i que es transmet per contacte directe amb les secrecions nasals i de gola de persones afectades. Té com a principals símptomes: febre, congestió nasal, irritació de la gola, tos seca i conjuntivitis. Després de quatre dies des de l’inici d’aquests símptomes, apareixen taques vermelles a la pell, que poden estendre’s per tot el cos.

Salut també assenyala que el xarampió és fàcilment evitable mitjançant la vacunació, que es recomana amb dues dosis que s’ofereixen als 12 mesos i als quatre anys. Es tracta de l’anomenada vacuna triple vírica, que també prevé la rubèola i les galteres.

El juliol passat ja es va detectar un altre brot, que va afectar una trentena de persones, entre adults i joves, la majoria dels quals havien assistit al festival Sónar.