DOLORS VALLEJO, delegada sindical de CCOO "La ciutadanaia, famílies, estem lluitant, que això no acabarà aquí fins que no tirem enrere la 'llei Wert'." ANNA MONTERO, responsable d'Ensenyament Públic d'UGT "Volen que l'educació no sigui un dret universal, sinó que sigui una qüestió més mercantilista." ROSA CAÑADELL, portaveu d'USTEC-STEs "La LOMCE és una llei absolutament privatitzadora que acabarà de desmantellar l'ensenyament públic. És una llei que afavoreix només els més excel·lents i per tant és una llei classista."

La comunitat educativa ha tornat a fer sentir la seva veu en contra de les retallades i la LOMCE. CGT, CCOO, el Sindicat d’Estudiants, UGT i USTEC havien convocat una manifestació que s’ha convertit en una concentració a la plaça de la Universitat. La mobilització de dimecres va ser seguida majoritàriament per alumnes però aquest dijous s’hi han sumat professors, pares i mares. Amb aquesta acció s’acaba una vaga de 72 hores que han seguit els estudiants de secundària. La protesta també s’ha convocat paral·lelament a Tarragona, Elx i Castelló.

Les retallades del govern català i la reforma educativa que proposa la LOMCE estan en el punt de mira dels estudiants i diuen que les mobilitzacions continuaran fins que es tirin enrere tots aquests canvis. Els estudiants demanen un ensenyament secundari digne i gratuït, que es respecti el dret a estudiar en català i que s’actuï contra l’atur juvenil.