CLAUDIA SAAVEDRA "La rampa ha estat el més difícil perquè no sabia com fer-ho i m'anava cap enrere tota l'estona i m'han hagut d'ajudar." MERITXELL CARDONA "Quan ja estàs pujant a la rampa i veus que costa i has de fer molta als braços, necessites ajuda i bastant difícil." Més d'una desena d'entitats de persones amb discapacitat del districte han organitzat aquesta jornada anomenada Maquina't. Enguany és la tercera edició i la sensibilització i la inclusió social continuen sent necessàries. ANNA CARRIÓ, salut mental Fundació Vidal i Barraquer "Ens hem d'implicar més els ciutadans, els professionals, les famílies. Jo crec que cal que la gent s'hi impliqui." EVA TERRÉN, tècnica de persones amb discapacitat del districte de Sant Andreu "Necessita molta ajuda de les administracions, suport i sobretot empenta per poder muntar tot el que munten." Qui vulgui experimentar amb programes informàtics adaptats, pintar o jugar amb la Nika i l'Alai, gossos de teràpia, també ho podrà fer demà al matí.

Qualsevol persona que passegi per La Maquinista pot provar de pujar una rampa en cadira de rodes o jugar a un videojoc adaptat. També participar en activitats més creatives com són pintar unes màscares que lluiten contra l’estigma o elaborar imants i punts de llibre. En total hi ha una desena de tallers que pretenen demostrar que, tot i que algunes persones tenen característiques físiques o psíquiques que les fan diferents, alhora són iguals que la resta.

El Maquina’t està organitzat per la taula d’entitats de persones amb discapacitat, formada per l’Associació Centre Pont del Dragó, AREP, l’Associació Cultural Urbana, Cordada, Amputats Sant Jordi, la Fundació Vidal i Barraquer, ASEM Catalunya, Afap, TEB Barcelona i el Col·legi Oficial de Psicòlegs de Catalunya.