Gastronòmicament aquesta és la imatge de la temporada. Una de les més esperades i, fins i tot, fotografiades. Això sí, només al mercat, perquè a la muntanya... "Aquest any res, vaig portar el cistell buit." A finals d'estiu la poca calor i les pluges abundants feien preveure una temporada excepcional, de les millors dels últims anys. De fet, a principis de setembre la tendència era bona, però la sort dels boletaires no ha durat... LLORENÇ PETRÀS, Fruits del Bosc Petràs "Ara que és quan hauríem d'anar bé hi ha una escassetat enorme, pràcticament no hi ha bolets," Prova d'això és aquesta caixa de ceps catalans pràcticament buida a mig matí i a un preu força elevat. Perquè això no passi amb totes les varietats, els paradistes han de proveïr-se d'allà on sí que n'hi ha. Avui hem començat amb rossinyol d'EUA, llengua bou francesa, trompeta de mort també, aquell d'allà dalt de Corea.. ...i el rovelló, de Macedònia. Però, importar-los és l'única solució? "Si vols obrir la parada cada dia, sí, si només venguéssim bolets nostres potser només podríem obrir una setmana l'any." I els clients, sabent que hi ha oferta, ja vénen amb la llista feta. "Ho farem amb cuixes de gall d'indi i els bolets ben ofegadets." De mitjana s'hi gasten entre 20 i 25 euros, depenent del tipus de bolet. "El preu és bastant raonable, m'esperava que fos més car." Però per a aquells que no vulguin que el preu els sorprengui, hi ha un altre producte estrella: el bolet congelat. D'aquests, n'hi ha tot l'any i a un preu estable, que en temporades dolentes com aquesta, de ben segur que és més barat.