QUIM CORNUDELLA, estudiant de l'ESMUC "Malgrat que podem esperar que la tancada no duri més enllà de la setmana que ve, perquè el curs s'acaba i tothom se'n va cap a casa, el que és segur és que les accions reivindicatives i la lluita que hem emprès seguiran fins que tinguem conseqüències i èxits clars."

La protesta es va iniciar en contra de la retallada del pressupost, però també per reclamar més informació sobre les mesures d’austeritat previstes. Els estudiants també reclamen més trasparència i estructures democràtiques, perquè, diuen, no se senten representats en l’òrgan directiu del centre.

Els estudiants consideren que la tancada ha estat un èxit perquè han aconseguit suports d’alguns grups i músics professionals, però també d’alguns partits polítics. En espera del que es decideixi en l’assemblea respecte a la continuïtat de la protesta, els estudiants ja han assegurat que hi haurà noves mobilitzacions.

A banda del tancament, una vuitantena de estudiants i professors van optar per concentrar-se aquest dimecres passat a la plaça de Sant Jaume i van tocar la marxa fúnebre com a acció de protesta.