Un descens del 30 % en les donacions de sang és l’habitual durant l’estiu. Per aquesta raó el Banc de Sang i Teixits intensifica la campanya solidària en aquestes dates. Enguany ha impulsat la campanya “Amics per sempre”. En altres ocasions els responsables havien escollit llocs emblemàtics de Barcelona com el Gran Teatre del Liceu i La Pedrera per allotjar la iniciativa. En aquesta ocasió l‘espai escollit ha estat la Sala Berlín del Camp Nou.

El director del Servei Català de la Salut, David Elvira, ha fet un balanç molt positiu de la campanya que ara finalitza. Durant les setmanes estiuenques s’han fet més de 34.000 donacions, que suposen un 14 % més que l’estiu passat. Elvira ha atribuït aquest increment a l’onada solidària que hi va haver a Catalunya el dia dels atemptats terroristes i els dies posteriors. De fet, en una setmana es van fer més de 8.600 donacions. La generositat dels donants també ha tingut un caràcter internacional, ja que hi ha hagut donants de 71 nacionalitats diferents.

Els responsables del Banc de Sang i Teixits demanen que no s’aturin les donacions perquè Catalunya necessita 1.000 donacions diàries. D’aquesta sang, un 41 % es destina a persones que han tingut accidents o que s’han operat. Pel que fa a les plaquetes, el 50 % es destinen als malalts de càncer. L’altre hàndicap és que la sang caduca. En concret, els glòbuls vermells es fan malbé en 42 dies i les plaquetes, en només cinc dies.

Les donacions al Camp Nou s’han pogut fer fins a les 21 hores. El club ha regalat dues entrades per al Tour/Museu del Barça i ha ofert als donants la possibilitat  de fotografiar-se amb la Champions League que el Barça va guanyar a Berlín el 2015.