Tot fa indicar, amb un alt grau de probabilitat, que els primers dies de la setmana vinent seran estables, majoritàriament assolellats i encara força càlids al centre del dia, amb màximes a tocar dels 20ºC a la costa i els 23-25ºC a l’interior. Vents lleus de recorregut marítim i un ambient molt primaveral.

Però tot això podria canviar de forma sobtada a partir de dijous. Alguns mapes anuncien l’arribada d’un potentíssim embossament d’aire fred que faria tornar la situació meteorològica ben bé un mes o un mes i mig enrere. Tot i que el grau de fiabilitat encara no és alt, els mapes apunten a un període d’inestabilitat acusada entre divendres i diumenge, tot i que sembla que  amb més probabilitat seria Divendres Sant a la tarda i dissabte quan la inestabilitat serà més alta. Durant aquest període podrien caure xàfecs i tempestes forts i amb calamarsa, sobretot a les comarques de Barcelona i Girona, així com als Pirineus, amb nevades a cotes mitjanes o baixes. La mar quedaria molt remenada.

Les temperatures també podrien canviar bruscament. Els mapes auguren un descens del mercuri que podria arribar als 10ºC de diferència entre dijous i dissabte. El temps podria tornar a millorar el Dilluns de Pasqua.

Cal insistir que es tracta només d’una primera aproximació, i que el resultat final de la situació meteorològica d’aquests dies caldrà perfilar-lo més endavant.