Un dels advocats de la infanta Cristina, Miquel Roca i Junyent, s’ha mostrat satisfet per la sentència del cas Nóos, l’ha qualificada de “justa” i ha indicat que no hi recorreran en contra. L’Audiència de Palma ha absolt Cristina de Borbó de l’acusació de col·laboradora en dos delictes de frau fiscal del seu marit però l’ha condemnada a pagar una multa de responsabilitat civil de 265.000 euros. Es tracta, però, d’una xifra inferior a la que ja havia dipositat la filla petita del rei com a fiança per al judici i, per tant, se li haurà de retornar la diferència. A més, la infanta també cobrarà de Manos Limpias, que li demanava vuit anys de presó, les costes processals del judici. Segons un dels seus advocats, Miquel Roca Junyent, la decisió de l’Audiència de Palma confirma que “tots els ciutadans són iguals davant la llei, i la infanta Cristina ho ha demostrat”.
Qui sí que anirà a la presó és el marit de Cristina de Borbó, Iñaki Urdangarin, que ha estat condemnat a sis anys i tres mesos de presó i a pagar una multa de 512.553 euros per haver-se enriquit a través d’una trama corrupta per desviar fons públics i després defraudar Hisenda. A banda d’Urdangarin, la sentència també condemna el seu exsoci Diego Torres a vuit anys i sis mesos i a pagar una multa d’1.723.000 euros, i l’expresident balear Jaume Matas a tres anys i vuit mesos de presó.
El fiscal Anticorrupció de les illes Balears, Pedro Horrach, ha explicat que ha demanat una vista a l’Audiència de Palma per valorar si hi ha risc de fuga i si cal l’ingrés a presó preventiva d’Urdangarin i Torres. L’advocat del gendre del rei, Mario Pascual Vives, ha dit però que no hi veu motius perquè cadascun dels delictes a què ha estat condemnat no supera els tres anys.
La Casa del Rei ha expressat el “respecte absolut a la independència del poder judicial”, un cop s’ha conegut la sentència del cas. El cas Nóos investiga una presumpta trama ordida que va beneficiar amb fons públics entitats creades per Urdangarin i el seu exsoci Diego Torres, que van percebre sis milions d’euros de diverses administracions, així com el suposat pla posterior per defraudar Hisenda. El cas va arribar a judici a l’Audiència de Palma l’11 de gener de l’any passat i es va allargar fins al 22 de juny. 11 anys després l’Audiència de Palma ha dictat sentència. Però el veredicte, que s’ha pres per unanimitat, no és ferm i possiblement serà el Tribunal Suprem qui hi tindrà l’última paraula si les parts presenten recurs en un termini de cinc dies.