Continua la transformació de la Sagrera i no només ho fan les obres de l'AVE. El barri també millora en oferta comercial. Una desena de botigues hi han obert les portes els darrers mesos. En alguns casos, a més, els propietaris són veïns de la Sagrera. És el cas d'aquesta escola de rebosteria. Aquí, la Sònia i la seva mare ensenyen a fer i a decorar magdalenes, pastissos i galetes des de fa nou mesos. SONIA RINCON, creadora escola de restauració Manenas "Me quedé en paro. Entonces teníamos ahí la idea desde hacía mucho tiempo. Y nos miramos mi madre y yo y digimos: es el momento. Entonces apostamos por nuestra idea. Y nada, de momento estamos muy contentas, pero bueno, hemos sido muy valientes". Diuen que el negoci els funciona molt bé. Fins ara, unes 200 persones han après tècniques de rebosteria com aquestes. El 90% dels alumnes vénen de fora del barri. Segons aquestes empresàries, molta gent de la ciutat coneix ara el carrer de Garcilaso per les seves magdalenes. La Cristina també ven dolços, però per a animals. Fa deu anys que va obrir el negoci però fa menys d'un any que l'ha traslladat a la Sagrera. Malgrat la crisi, diu, que aquesta campanya de Nadal ha estat, fins ara, la millor. CRISTINA OTTO, BCN Animals "Suposem que el tema de l'AVE, tot el que són les noves línies de metro que passin per aquí i tot això ajudarà que hi hagi més pas de gent i encara que siguin vendes de gent de pas, això segur que anirà bé per a tots els negocis de la zona". Unes 4.000 persones s'instal·laran els propers anys a la Sagrera. El barri també creixerà en nombre d'equipaments, hotels i zones comercials i d'oci. Aquests establiments han estat dels primers a trencar el gel.