És l'edifici de la discòrdia. Els veïns denuncien que des de fa més d'un any se senten sorolls molt forts les 24 hores del dia. PILAR VALERO "Durante el dia se oye menos porque está la televisión pero es un buuuuuuuu así constante que eso se te mete en la cabeza y no te deja vivir." LAURA LUCHA "Entras en tu casa y no sabes que te vas a encontrar. Si un rudio fuerte, o si vas a poder dormir o a lo mejor te pasa la vibración por la pared." Tot va començar ara fa més d'un any, quan l'edifici va passar de ser un locutori a ser un centre de processament de dades. Això va comportar més soroll. Els veïns van denunciar-ho i ara l'Ajuntament ha inspeccionat l'activitat i els nivells de soroll que s'hi generen. PILAR ORTIZ "Cuando es de parte de Telefónica, los ruidos son menores y cuando viene el Ayuntamiento sin avisar, es el ruido normal. Lo que nos han dicho es que en el comedor se permite unos niveles diferentes al de las habitaciones." Telefónica ha aconseguit finalment la llicencia d'activitats adequada per seguir-hi treballant, però està acabant de presentar tota la documentació que acredita que el soroll que es fa a l'interior entra dintre dels nivells permesos. Segons ha pogut saber BTV, durant les tasques d'insonorització s'han aconseguit reduir més de 10 decibels. Però els veïns tenen clar què volen. LAURA LUCHA "Yo solo espero poder llegar a mi casa y estar tranquila".

En un comunicat, l’AV de la Prosperitat demana a l’Ajuntament que  faci complir la legalitat i aturi l’activitat a la central tal com es demana en un informe fet pel mateix consistori. Segons els veïns, aquest informe va reconèixer els problemes de soroll i contaminació que provoquen les obres que Telefónica està fent a l’edifici per reconvertir-lo en un Centre de Processament de Dades. També va descobrir que la nova activitat de Telefónica no té llicència. Per això, ordena a l’empresa que aturi l’activitat i legalitzi, en el termini de dos mesos, la central de telecomunicacions.

En el comunicat, l’AV de la Prosperitat  espera que l’Ajuntament faci complir la legalitat “ja que al consistori no li va tremolar el pols, tot i  les denúncies dels veïns, per tancar el Casal de Joves de la Prosperitat pels problemes de sorolls que generaven les seves activitats”.