Sembla que definitivament arriba l’estiu. Ho notarem especialment a partir de dimecres, amb temperatures que cada dia aniran pujant una mica més i que ens portaran un ambient gairebé de ple estiu el proper cap de setmana.

La presència d’una borrasca a l’oest de la Península farà que ens arribi vent de sud, procedent del nord d’Àfrica i, per tant, força més càlid. De fet, s’espera que entre divendres i diumenge les temperatures a 1.500 m siguin més pròpies de finals de juliol que de principis de juny.

A Barcelona i la resta de la costa, amb el permís de la marinada, la temperatura podrà superar àmpliament els 25ºC. Al Vallès es podran acostar als 30ºC i, a ponent, fregar ja els primers 35ºC. A més a més, les temperatures pujaran també de nit, i és molt possible que tinguem les primeres nits tropicals a Barcelona ja aquesta setmana. Dit d’altra manera, molt probablement ja no baixarem dels 20ºC en tota la nit.

L’estiu truca a la porta i sembla que podria instal·lar-se amb nosaltres ben bé 10 dies. Els models estacionals, en canvi, auguren un juny fresc i plujós. Veurem qui s’acaba enduent el blat al sac. De moment, sembla que guanyarà l’estiu, com a mínim fins a mitjan juny.