Montserrat Carulla és, juntament amb el seus germans, accionista del grup Agrolimen, propietari de les marques Gallina Blanca, Ausònia o El Pavo, entre d’altres. La fiscalia sospita que l’empresa hauria pogut fer una maniobra financera per estalviar-se de pagar impostos a Espanya, mitjançant un entramat de societats instrumentals amb seu en paradisos fiscals.

La presidenta del Palau de la Música i el seu germà, Lluís Carulla, s’han limitat a llegir una declaració davant el jutge i no han volgut respondre les preguntes de les acusacions. Carulla ha afirmat que mai va tenir càrrecs executius o de gestió de l’empresa, i que la seva única relació amb el grup és en qualitat d’accionista. La tercera citada a declarar aquest dimarts, Montserrat Carulla, s’ha acollit al seu dret a no declarar.

La investigació, que ha comportat la imputació dels sis germans Carulla, es basa en dues operacions: la compravenda d’accions entre societats del grup, amb què s’hauria estalviat 61 milions d’euros, i una venda de participacions entre empreses del grup Agrolimen per valor de més de 15 milions d’euros.