La platja per a gossos obrirà a principis de temporada, l’1 de juny, i es mantindrà fins al 25 de setembre. Mantindrà el mateix espai de 1.250 metres quadrats amb un accés màxim de 100 gossos a la vegada, però incorporarà millores com un nou mobiliari més adaptat als animals, una passera de fusta per arribar fins a l’aigua i més informació.

Pel que fa a la neteja i condicions higièniques, una de les preocupacions que més han manifestat els contraris a la iniciativa, el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, ha explicat que les anàlisis i els informes fets per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), i els departaments de Gestió i Protecció dels Animals, del Cicle de l’Aigua i de Neteja i Gestió de Residus han donat “resultats raonables”.

Per això, es mantindrà el servei diari de neteja, el garbellat de la sorra tres cops per setmana i controls periòdics de la qualitat de l’aigua. Aquest any, però, es reforçarà la neteja dels accessos i els usuaris podran conèixer puntualment els resultats de les analítiques que es vagin fent. A més, l’Agència de Salut Pública de Barcelona elaborarà un pla de contingències per si arribés a ser necessari.

Des de l’Associació de veïns del Front Marítim apunten que les anàlisis de la qualitat de la sorra i l’aigua presentades per l’Ajuntament no són prou curoses i s’han deixat d’analitzar alguns elements que podrien posar en perill la salut dels usuaris de la platja. Denuncien també que els nivells fecals a la sorra superen amb escreix al de les altres platges barcelonines i això suposa un perjudici per els veïns.

Des de l’Ajuntament consideren que l’afluència registrada l’any passat, de 13.241 gossos sense que es registrés cap incident destacat, i el fet que els usuaris de platja de Llevant hagin donat una nota de 7,7 a la iniciativa, avalen repetir la prova. Això sí, el govern considera que cal més temps per prendre una decisió definitiva i per això aquest any ho continuen considerant una prova pilot.

Pots escoltar un cara a cara sobre el tema a ‘El matí de Barcelona’ de betevé 91.0 fm.