Una trentena de persones s’han reunit a la platja del Bogatell per recordar els immigrants que han perdut la vida al mar intentant travessar les fronteres. Amb pals, fotografies i pancartes han instal·lat un cementiri fictici en honor a aquestes persones. L’acció, organitzada per Tanquem els CIE i Tras La Manta, demana als països occidentals abolir les polítiques migratòries.

Al llarg de la jornada s’han dut a terme diversos tallers, accions i xerrades reivindicatives per denunciar “les fronteres imposades per una política migratòria profundament violenta” i conscienciar la població de les conseqüències contra els estrangers. La portaveu de Tanquem els CIE, Mercè Duch, explica que la seva entitat participa en aquesta acció per quart any consecutiu: “El sistema vol tenir-nos adormits, però amb accions com aquesta nosaltres volem despertar la gent”.

A peu de sorra, Leona Fernández ha estat una de les participants de la protesta. Poc abans de les set de la tarda, ha fet una xerrada per explicar la seva experiència personal com a persona immigrant sobre actituds “microracistes”.

Ciutadans de diverses ciutats d’arreu del món com Lampedusa o Ciutat de Mèxic també s’han concentrat a favor dels drets dels refugiats. Per posar punt final a l’acte s’ha organitzat un concert a les 21 h.