La plataforma animalista vol deixar enrere la visió mercantilista dels animals i apostar per la reintroducció i conservació de les espècies al seu hàbitat natural. En els casos en què això no sigui possible, defensen un espai amb menys espècies però amb més bones condicions, on el benestar dels animals passi al davant del gaudi dels visitants. També reclamen aprofitar les instal·lacions i professionals del zoològic de Barcelona per fer un centre de rescat i recuperació de tots aquells animals que no són gossos i els gats.

Per tirar endavant totes aquestes propostes, el col·lectiu disposa de 120 dies, des d’aquest dimarts, perquè almenys 14.000 barcelonins signin a favor del projecte. Per això, han habilitat 35 punts d’informació per tota la ciutat. El coordinador de la plataforma, Leonardo Anselmi, confia, però, que tindran tots aquests suports fins i tot abans dels quatre mesos, ja que compten amb més de 400 fedataris i una vuitantena de voluntaris.

Anselmi també confia que el projecte de transformació del Zoo de Barcelona acabi sent pioner i un mirall per als altres parcs zoològics del món. “ZOOXXI va néixer a Barcelona”, explica, “i a Barcelona farem el primer gran pas cap al futur”, ha assegurat. De fet, la voluntat és crear una xarxa global de zoològics que treballin per la conservació dels animals en els hàbitats naturals.

Escolteu aquí la connexió en directe de ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm: