Pels veïns, els dos hotels són els causants dels problemes estructurals detectats dimecres passat als fonaments del número 155 del carrer de Llull, unes deficiències que van obligar a desallotjar 19 pisos. A més de l’immoble afectat, també van haver d’abandonar casa seva els residents als números 153 i 157, encara que en aquest cas ja han pogut tornar a casa.

El recorregut d’aquest divendres ha acabat davant l’edifici que continua desallotjat, on s’ha llegit un manifest i s’han cridat consignes en contra de la massificació turística del barri. Els manifestants s’han volgut solidaritzar amb els afectats, que ja van fer sentir les seves queixes quan van començar les obres dels dos hotels i que en el cas del número 153 ja havien denunciat esquerdes.

Més enllà del cas concret, però, els veïns també reclamen que es facin nous estudis del subsòl del Poblenou, ja que bona part del barri es va aixecar sobre sorra de platja. Consideren necessaris aquests informes per prevenir noves afectacions en altres finques, tenint en compte el nombre de grans obres que s’estan fent a la zona.

Des de la plataforma Ens Plantem, Sònia Fabra considera que construccions com les que s’estan fent, que assegura que avancen a gran velocitat i, ha dit, “amb molta agressivitat” suposen “un risc per tot el barri”. Per això, ha explicat que volen que es faci un estudi que determini si es pot construir a la zona, o no, i ha afegit que “si no es pot construir, que no es donin llicències, i si s’han donat i no es pot construir, que es retirin”.