Al carrer de Sorolla, al barri de Montbau, els veïns han perdut una plaça que han fet servir durant les darrers tres dècades. Els propietaris de l’aparcament que hi ha al subsol van decidir tancar-la fa uns tres anys quan l’Ajuntament no els va ajudar a fer-hi una reforma per resoldre uns problemes d’humitats.

Fa més de tres anys que la plaça que hi ha al carrer de Sorolla, al barri de Montbau, està tancada a l’accés dels veïns i veïnes. És el temps que fa que van aparèixer unes filtracions a l’aparcament que hi ha al subsol i la comunitat de propietaris, responsable de l’espai, va decidir restringir-ne el pas. Tot i que era d’ús públic, el terreny és privat. Van demanar ajuda a l’Ajuntament perquè l’actuació era costosa i entenien que condicionar la plaça comportava un benefici públic.

El govern municipal antic, però, va declinar fer-se’n càrrec. Ara, l’actual s’ha mostrat favorable a arribar a un acord per poder reobrir aquest punt de trobada al barri. La clau serà trobar una fórmula jurídica que afavoreixi a ambdues parts. Des de l’Associació de Veïns de Montbau han intervingut en la resolució del conflicte i esperen que la situació podrà solucionar-se en els propers mesos.