Al club se li ha acabat el permís de tres anys per poder fer activitats a les instal·lacions i ara temen perdre el nou concurs públic de l’Ajuntament. Critiquen que les condicions per guanyar-lo donen massa importància a les qüestions econòmiques i que això els fa perdre possibilitats. Concretament, les bases estipulen que un 70 % de la decisió final dependrà del projecte econòmic dels candidats, mentre que el 30 % restant puntuarà la promoció esportiva i social de l’espai.

Des del club reconeixen que no poden competir econòmicament amb una de les dues candidates, la Fundació Marcet. Aquesta entitat renuncia a la subvenció que concedeix l’ajuntament al guanyador i es compromet a fer inversions superiors que les que el Pedagogium ha fet fins ara.

Si el Pedagògium no guanyés el concurs públic, el consistori assegura que “s’asseurà” amb la directiva per “veure les necessitats del club”, i que el preu d’ús de l’equipament seguirà sent el mateix, perquè “la xifra l’estableix l’Administració, no el gestor”.

L’Ajuntament defensa que les bases del concurs estipulen que, independentment del resultat, el Pedagògium és l’entiat prioritària per distribuir els usos de la pista, i que disposarà del 40 % d’hores setmanals (fora de l’horari d’ús escolar) per utilitzar el pavelló. A més, el club també comptaria amb quatre hores el dissabte per a les competicions. Per Roger Cucala, portaveu del CB Pedagògium, això no és suficient: “No és que necessitem el 100 %, necessitem el 110 %, perquè l’any que ve neixen nous equips”, explica Cucala. “Si només tenim el 40 % vol dir que haurem de llogar pistes externes i que per tant pujaran les quotes i es descentralitzarà el club“, assegura.