Han acabat les obres de la plaça de Las Navas. Demà es trauran les tanques i aquest espai tornarà a ser per al barri del Poble-sec. Les molèsties de cinc anys de treballs han acabat sovint amb la paciència de comerciants i veïns, a qui encara costa de creure que per fi la plaça està enllestida. El maig del 2007 van començar les obres de la plaça de Las Navas que havien d'acabar en pocs mesos. Però tot plegat es va anar complicant. L'abril de 2008 es va trobar un refugi antiaeri de la Guerra Civil i els treballs van quedar aturats. IMMA MORALEDA, exregidora de Sants-Montjuïc "En aparença són unes escales i el museu d'història ho està estudiant per saber exactament de què estem parlant, quina és l'envergadura de les restes." Un mes després de la troballa arqueològica l'empresa encarregada de les obres va fer fallida. Fins al cap de dos anys, el 2010, no es van poder reprendre definitivament els treballs. Aleshores els veïns i comerciants de la plaça ja en feia tres que convivien amb els inconvenients de les obres. "Mai m'hagués esperat que tardessin tres anys per començar. Hi han tret les palmeres, els bancs, les fonts." "Tienen que dar un rodeo y si no pasa gente, de negocio hay poco." Un cop superat el cúmul d'entrebancs, després de cinc anys podem veure acabat l'aparcament soterrat i la reforma de la plaça. Ara l'Ajuntament està estudiant compensar les pèrdues econòmiques als comerços de la zona. JORDI MARTÍ, regidor de Sants-Montjuïc "Subvencionar els comerciants afectats que han patit obres de llarg abast, per tant, jo crec que al llarg del mes de juny podrem perfilar ja la via." La urbanització de la plaça ha costat 1.600.000 euros i compta amb un parc infantil i un espai de manteniment per a la gent gran. També s'hi han replantat les palmeres i se n'ha conservat l'antiga font. Tot i l' espera llarga, els veïns la veuen amb bons ulls. "Pues biene más gente y ahora a ver si recuperamos lo perdido." "Bien está porque ha estado mucho tiempo pero había que hacerlo porque esto no era plaza." Malgrat que sempre es pot demanar més. MÀXIM MONTORI, Coordinadora d'Entitats del Poble-sec "Podria haver-hi unes pistes de petanca, unes taules de tennis, etc. Això seria molt bo." El Poble-Sec recupera així un espai històric i molt estimat pels veïns.

Les obres a la plaça de Las Navas van començar el maig de 2007 amb la previsió que durarien només uns mesos. Els treballs, però, van deixar al descobert un refugi antiaeri de la Guerra Civil i això va va obligar a aturar per primer cop les obres. L’Ajuntament va decidir no conservar el refugi, però els treballs van tenir un nou contratemps. L’empresa que s’encarregava del projecte va fer fallida i, en aquesta ocasió, els treballs van estar aturats durant gairebé dos anys. Durant aquest temps, veïns i comerciants han hagut de conviure amb les molèsties que comporten les obres. Ara, l’Ajuntament estudia alguna fórmula per compensar les pèrdues als comerciants.

Amb un pressupost de 1.600.000 euros, les obres a la plaça de Las Navas preveien la construcció d’un aparcament soterrani i l’arranjament de la zona.