És la imatge que simbolitza la treva. Ja s'estan col·locant els pilons de subjecció de la tanca que ha d'envoltar el jardí de la plaça de la Vila de Madrid. JOSEP ARRANZ, portaveu assamblea de veïns "Aquesta plaça pràcticament era un dormitori a l'aire lliure on la gent no només dormia i acampava a la plaça si no que feia totes les seves necessitats, s'utilitzava de sala de prostíbul a l'aire lliure". S'han pactat diverses actuacions per millorar la plaça. Des del setembre, ja no hi poden aparcar motocicletes. També s'hi han col·locat més bancs i, a partir de gener, hi haurà una zona de jocs infantils. La tanca s'acabarà de construir en els pròxims dies. RICARDO "Esto impedirá la entrada de los incívicos y que quiten ésta que está ya bastante ruinosa". ÀNGELA "Deixa'm que m'ho miri un moment però millor cobrir-ho d'alguna manera perquè no hi hagi forats per entrar". Una altra de les mesures que s'aplicaran és la incorporació d'un guarda de seguretat a la porta de la Via Sepulcral romana. D'aquesta manera es volen evitar els actes incívics a la plaça. Els veïns confien haver trobat per fi la fórmula que acabi amb la inseguretat. Aviat es retiraran les últimes pancartes i esperen que mai no calgui tornar-les a penjar.

Entre les millores adoptades, de les quals set han estat pactades amb els veïns, hi ha la creació d’una àrea de jocs infantils i la col·locació d’una tanca perimetral. Des de setembre s’ha restringit l’aparcament de motos a tota la plaça i al carrer de Francesc Pujols. A l’espai recuperat s’hi han col·locat bancs públics.

Per garantir que durant el dia no es realitzen actes incívics a la plaça hi haurà un guarda de seguretat situat a la porta del museu.