CARME PORTA, activista de la PAH "Estem aquí perquè set famílies estan amb angoixa i ansietat i no ho permetrem més. Hem vingut a Banc Sabadell perquè va absorbir BMN, no va absorbir tota l'entitat i els casos més greus els va deixar. BMN està a l'aire, no ens donen respostes."

Una vintena d’activistes han aturat l’activitat de la seu del Banc Sabadell a la rambla de Catalunya, amb l’objectiu de pressionar l’entitat perquè fes de pont entre els activistes i Banc Mare Nostrum. Com és habitual en aquests casos, han empaperat l’oficina i han obligat a aturar-ne l’activitat.

L’acció ha tingut els seus fruits: els membres de la PAH han arribat a un principi d’acord amb un representant del BMN per desbloquejar la situació de set persones. Segons la PAH, l’entitat ha condonat el deute d’una afectada i s’ha compromès a resoldre els altres sis casos en els propers 30 dies.

Segons la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, feia una any que les set famílies esperaven resposta per part d’aquesta entitat. La particularitat d’aquests casos és que, segons la Plataforma, no saben on adreçar-se. El motiu és que el Banc Sabadell va absorbir una part del negoci de BMN a Catalunya i Aragó i, segons denuncia la PAH, va desentendre’s dels casos pels quals ara protesten. Els portaveus del Banc Sabadell, en canvi, asseguren que no poden responsabilitzar-se d’aquests casos i que el màxim que poden fer és actuar de mitjancers perquè algun representant del Mare Nostrum dialogui amb els representants de la plataforma.