Capellans, monges i escolans, d'aquesta manera la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca han ocupat la sucursal del Banc Popular de la Rambla de Barcelona. Una acció que, òbviament, ha agafat del tot desprevinguts als empleats de l'oficina, qui s'ho miraven expectants. L'objectiu de la plataforma: aconseguir la dació en pagament de la hipoteca que el José Antonio va contractar amb l'entitat. ADA COLAU, portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca "Em sembla una demanda de mínims i em sembla especialment greu perquè el Banc Popular està sent notícia perquè surt als comptes del PP, ha finançat les campanyes del Partit Popular, té una vinculació molt estreta amb l'esglèsia catòlica a través de l'Opus Dei, és una dobñle moral claríssima, tenen diners per lo que volen i, en canvi estafen als més vulnerables, a la gent que treballa per tenir un habitatge digne." El José Antonio va contractar fa set anys una hipoteca multidivisa sense haver estat informat, diu, dels riscos que corria si, com és el cas, no podia fer front al pagament. JOSÉ ANTONIO, afectat "Llevo 4 años sin trabajo y dos sin ningún ingreso, llevo un año y medio intentado solucionar el problema con banco popular, yo les ofrezco el piso que en su día compré y por el cual les he pagado más de 100 mil euros." Agents dels Mossos d'Esquadra han intentat negociar amb els membres de la PAH perquè marxessin, però ja els han dit que no ho faran mentre no obtinguin la resposta que volen de l'entitat.

Més d’un centenar d’activistes de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH), molts d’ells disfressats de capellans, monges i escolans, han ocupat passades les 10 del matí la sucursal del Banc Popular situada al número 128 de la Rambla. Els activistes s’han disfressat per denunciar els vincles que diuen que l’entitat bancària té amb l’Opus Dei i el Partit Popular, i han decidit que es quedaran a l’oficina fins aconsegur la dació en pagament per al José Antonio, un home que es va quedar a l’atur, no té cap ingrés i no pot fer front al pagament de la hipoteca multidivisa que el banc li fa oferir per comprar el seu habitatge. El deute, segons els membres de la PAH, gairebé s’ha duplicat durant els darrers anys.

Des de la PAH asseguren que aquest matí han iniciat les negociacions amb l’entitat, però que s’han trencat a la tarda, després que, segons la plataforma, els responsables del banc han demanat que anessin a signar l’acord al Col·legi d’Advocats de Barcelona. Els qui ocupaven l’oficina han proposat enviar-hi una delegació de representants i mantenir-se dins l’entitat fins que hi hagués acord, una posició que, sempre segons la plataforma, ha fet que el banc decidís trencar les converses.

Els activistes consideren que aquest cas ha estat una estafa. De fet, fa uns dies van intentar entrar a la sucursal del Banc Popular del passeig de Gràcia pel mateix cas, però aleshores sense èxit. Aquesta vegada han accedit a les oficines, on han fet acte de presència els Mossos d’Esquadra i on continuen en espera d’una solució per a l’afectat.