Són els escollits per entregar al cens electoral, i per primera vegada, 40.000 signatures que donen suport a la iniciativa legislativa popular per la dació en pagament. O el que és el mateix, entregar el pis a l'entitat financera a canvi de saldar el deute de la hipoteca, paralitzar els desnonaments i aconseguir el lloguer social per a les famílies que viuen aquest procés. Diuen que prefereixen registrar-les per terminis perquè els permet fer el recompte a poc a poc i saber si compliran amb l'objectiu de les 500.000 signatures abans del 31 d'octubre. ADA COLAU, plataforma d'afectats per la hipoteca “Amb aquestes que hem entregar i al juliol 300.000. No anem malament, però no hem d'abaixar la guàrdia perquè hem d'arribar al mig milió.” I més ara, que asseguren que el codi de bones pràctiques de les entitats financeres per la dació en pagament diuen que no ha funcionat. En el primer trimestre de l'any s'han produït més de 46.500 desnonaments a tot l'Estat espanyol segons dades del Poder Judicial. ADA COLAU, Plataforma d'Afectats per la Hipoteca “La gravetat és tal que crec que s'hauria de fer una immediata moratòria de desnonaments. la població no entén que no es faci un rescat de les persones i que s'aturin els desnonaments a través d'un decret d'urgència i que després es tramiti la ILP per regular la dació.” Confien que, un cop recullin les signatures necessàries, el Congrés no tombi la iniciativa.

Aquest divendres la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha entregat 40.000 signatures a l’oficina del cens electoral de Barcelona, que se sumaran a les que s’han d’entregar a la resta de Catalunya i de l’Estat, i esperen tenir un recompte total de signatures aquest dissabte. En total, fins al mes de juny, havien aconseguit 200.000 signatures a tot Espanya, i tenen fins al proper 31 d’octubre per recollir-ne 500.000. Després de l’entrega s’ha realitzat una acció de suport a persones afectades per Banca Cívica que estan lluitant per la dació en pagament i contra els desnonaments.

Durant el primer trimestre de 2012 hi va haver un rècord de desnonaments (517 al dia). La primera posició en el rànquing d’execucions hipotecàries l’ocupa Andalusia (72.900) seguida molt de prop per Catalunya (70.663) i la Comunitat Valenciana (69.951). En total a Espanya hi va haver durant el primer trimestre 46.559 desnonaments.