Està demostrat científicament. La dieta que les mares segueixen abans i durant l'embaràs incideix en el desenvolupament del futur nadó. JOSÉ MARÍA ORDOVÁS, director del Laboratori de Nutrició i Genòmica de Boston "Las enfermedades que padecemos cuando ya tenemos los 50, los 60 o los 70 tienen su origen mucho más antes de lo que nos pensábamos, ya des del momento del nacimiento, ya des del momento en que todavía no hemos nacido." Un dels factors que hi incideix, per exemple, és l'obesitat i el sobrepès. Les mares que en pateixen augmenten el risc de diabetis gestacional, mort fetal i part prematur. Per això, finalment s'ha editat una guia elaborada pels mateixos professionals i científics perquè es prengui consciència de la importància de la dieta equilibrada abans i durant l'embaràs. MARTA RAMÓN, cap d'Endocrinologia de l'Hospital Sant Joan de Déu "Fer canvis de la dieta, d'exercici, abans de quedar-se embarassada i evidentment tenir un control durant l'embaràs i el guany de pes durant l'embaràs també és important, però també la qualitat de la dieta." Aquesta guia, que es començarà a distribuir en breu, complementarà les explicacions i les pautes que ja des de fa temps estan donant els professionals a les dones en edat reproductiva. A Espanya actualment una de cada 10 dones d'entre 24 i 44 anys són obeses i un 20% de les dones en edat de tenir fills tenen sobrepès.

La guia, que es començarà a distribuir en breu, complementarà les explicacions i les pautes que ja des de fa temps estan donant els professionals a les dones en edat reproductiva.
Un dels factors que hi incideix, per exemple, és l’obesitat i el sobrepès. Les mares que en pateixen augmenten el risc de diabetis gestacional, mort fetal i part prematur. Per això,  finalment s’ha editat una guia elaborada pels mateixos professionals i científics perquè es prengui consciència de la importància de la dieta equilibrada abans i durant l’embaràs.
A Espanya, una de cada 10 dones d’entre 24 i 44 anys són obeses i un 20% de les dones en edat de tenir fills tenen sobrepès.