El nom d”Akiba’ ha estat escollit a través d’una votació popular en què han participat 2.110 persones, ja sigui votant a través de la pàgina web del zoo o de manera presencial.

En una primera fase, tothom qui volgués podia proposar un nom en llengua fang per batejar a la cria, i es van rebre 105 propostes diferents, quatre de les quals es van sotmetre a votació popular. El resultat final de les votacions va ser el següent: ‘Akiba’ va ser votat per 835 persones; ‘Fili’ va rebre 593 vots; ‘Mebunu’ va obtenir el seu 343 i 339 persones es van decantar per ‘Elam’. Segons ha explicat el zoo, la cria, que va nèixer el 19 de març passat, està molt aferrada a la seva mare, ‘Makena’.

L’espècie d”Akiba’, una goril·la de plana occidental, forma part de la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Naturalesa, ja que es tracta d’una espècie en perill crític d’extinció. El naixement d’aquesta cria s’emmarca en el Programa Europeu d’Espècies en Perill d’Extinció de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris, de la qual el Zoo de Barcelona forma part.