La biblioteca que es construirà al número 161 del carrer del Concili de Trento, que durà el nom de l’escriptor Gabriel Garcia Márquez, serà un edifici amb un xamfrà gran i una plaça pública elevada i tindrà dues plantes accessibles des del carrer. El projecte porta el nom d’El bosc encantat, i acollirà l’escola bressol del Centre Cívic de Sant Martí i l’arxiu històric del Centre d’Estudis Sant Martí.

La nova biblioteca durà finalment el nom de l’escriptor colombià, tot i que al juliol s’havia dit que seria la biblioteca de Sant Martí de Provençals, situada al carrer de la Selva de Mar, la que adoptaria aquesta nomenclatura. L’Ajuntament ha adjudicat el concurs d’idees de la nova biblioteca a l’equip d’arquitectes Elena Orte i Guillermo Sevillano, que proposen un edifici de dues plantes accessibles a nivell de carrer, una de les quals soterrada parcialment.

A la superior hi haurà la zona d’acollida i promoció; la sala polivalent, de manera que s’hi pot accedir de forma autònoma, i l’arxiu històric. A la inferior hi haurà la llar d’infants, amb sortida al jardí posterior. La biblioteca infantil anirà a la segona planta, i els usos generals, a la tercera.

L’adjudicació del projecte guanyador del concurs d’idees suposa l’inici del procés de construcció d’aquest equipament, abans de la redacció del projecte executiu.