Barna Centre va crear els guardons Rosa de Plata com a reconeixement a la feina i l'esforç que fan els comerciants del centre de la ciutat i per incentivar la renovació de les botigues d'aquest eix comercial. Enguany aquests premis celebren la 20a edició, i continuen més vigents que mai. JAVIER COTTET, president de Barna Centre "Nosaltres amb aquests premis el que volem, una mica, és tornar la il·lusió i tornar una mica la comprensió cap al comerç, cap a aquests empresaris que estan lluitant cada dia, que la veritat és que avui en dia vendre és un tema molt complicat perquè és veritat, el consumidor té molta oferta i quan arriba a la teva botiga pressiona molt." Aquest any la Farmàcia Castelló ha rebut el premi a la millor remodelació. Des dels anys 30 que és una farmàcia i en fa 25 que es troba a mans del mateix professional. La remodelació de la botiga volia donar resposta a les necessitats dels nous temps. RAFAEL CASTELLÓ, titular Farmàcia Castelló "Volíem fer una farmàcia que fos diferent, o sigui, una farmàcia que no fos una farmàcia, que fos una botiga que la gent s'hi trobés còmoda, que trobés una oferta important de gènere i sobretot, s'obrís bastant als nous productes, o sigui a les noves tendències." La botiga d'esports de muntanya Salewa ha estat premiada en la categoria de nova implantació. El lloc escollit per a la nova botiga no ha estat fruit de l'atzar. JOAN MAÑANES, gerent de Salewa esports "Principalment per la proximitat amb altres negocis que tenim també a la mateixa zona. Aleshores per tenir un major control i per suposat perquè la zona agraeix molt, doncs, tot el que és el comerç." En aquesta edició hi ha hagut un premi especial, la Rosa de Plata extraordinària, que se l'ha emportada l'hotel Ohla. El guardó reconeix l'equilibri del projecte entre la modernitat, l'avantguarda i l'elegància, i que reflecteix alhora la història de l'edifici. ANNA ALBUIXECH, directora general d'Ohla Hotels "Volíem que fos un projecte molt innovador, molt integrat a la ciutat i sobretot, que la gastronomia fos un element clau d'aquest establiment i vam estar buscant, i vam estar molt de temps, perquè buscàvem un punt cèntric i que tingués un significat." Aquest any els premis Rosa de Plata tenen més raó de ser que mai i volen servir de reconeixement als comerços que continuen amb l'activitat tot i la davallada de vendes actual.

L’Hotel Le Meridien va acollir la 20a edició dels guardons Rosa de Plata, que premien l’esforç que fan els comerços del barri Gòtic per mantenir-se i millorar en una època tan difícil per al petit comerç. Van assistir a l’acte empresaris, joves emprenedors i autoritats de l’Administració. Tots ells van coincidir que l’emprenedoria és la base perquè el comerç de Barcelona tingui un futur prometedor.

Els guanyadors

El primer comerç a endur-se el guardó, concretament la Rosa de Plata extraordinària, ha estat l’Ohla Hotel, situat al carrer Comtal, per la combinació d’elegància, modernitat, la qualitat i la història que ofereix.

L’establiment Salewsa, al carrer de la Canuda, ha estat premiat per ser el millor comerç de nova implantació. És una empresa que comercialitza material i roba per a esports de muntanya, molt especialitzada i amb una segmentació del producte excel·lent.

La Farmàcia Castelló, del carrer del Duc, va ser distingida com la millor botiga remodelada durant el 2011, amb la reinvenció de l’espai per apropar-lo al client.

Guardons especials

Van ser per a Santiago Pagès i per a Elisenda Albertí. Pagès, economista i responsable del Shopping Line de Turisme de Barcelona, ha estat premiat per la tasca en la revitalització del món del comerç i el turisme a Barcelona. Albertí, autora del llibre ‘Dones de Barcelona’, ha estat distingida per recuperar diversos testimonis d’algunes dones de la cuitat en aquesta publicació, que ajuden a reconstruir la història de Barcelona.