“Catalunya crida Prou!”, assenyala El Periódico sobre un passeig de Gràcia atapeït de persones. Fotografia gairebé idèntica a la d’El Punt, en què a més destaca una pancarta groga que acomiada Espanya. També l’Avui mostra aquest detall i, com La Vanguardia, deixa clar que Catalunya ha dictat sentència.

Tots aquests rotatius qualifiquen d’històrica la marxa que va aplegar 1,1 milions de persones, segons la Guàrdia Urbana. La majoria la qualifica de cívica i unitària, apunta al gran sentiment independentista desplegat i coincideix que la gent va sortir al carrer per mostrar el seu rebuig.

Fem un cop d’ull també a la premsa de Madrid. Si ahir era el dia de les senyeres, avui no falten banderes espanyoles i l’ABC no deixa escapar l’oportunitat. Dues franges vermelles i una de groga tenyeixen una portada que xoca per l’absència de titulars i fotografies. Només, una única paraula: Espanya! A la portada interior, qualifica la marxa d’independentista i afegeix que Montilla va abandonar-la en ser assetjat per radicals.

En aquest sentit, El Mundo parla de “càstig” per al president de la Generalitat, un Montilla que hi apareix somrient al costat d’una fotografia aèria d’una gran estelada. El País, en canvi, ha triat la gegantesca senyera de la capçalera de la manifestació seguida dels sis representants de la Generalitat i el Parlament de Catalunya. Parla del “sobiranisme” i de l’intent d’agressió a Montilla.

Des de molt més amunt, el diari Público deixa clara la gentada que va congregar la protesta a la cruïlla de passeig de Gràcia i Gran Via de les Corts Catalanes i titula que Catalunya ha sentenciat “som una nació” en resposta a la resultació del Tribunal Constitucional.