L’Ajuntament està avaluant encara l’impacte econòmic dels danys causats en el mobiliari urbà durant els aldarulls que hi va haver durant la manifestació en defensa als veïns de Burgos. De moment, però, ja han avançat que es personarà contra els encausats per aquests desperfectes.

El cost de les principals reparacions que ja s’han fet és de 5.106,86 euros, destinats a substituir els vuit contenidors que es van cremar: dos de cartró i paper i un de rebuig, així com cinc bujols o contenidors petits de recollida comercial. També es van haver de netejar 29 grafits o pintades relacionades amb la manifestació, amb un cost aproximat de 1.822 euros. La majoria de destrosses s’ha concentrat en establiments i entitats privades. Per tant, les reparacions hauran d’anar a càrrec dels propietaris.

L’alcalde de Barcelona,  Xavier Trias, ha culpat directament un grup d’entre 150 a 200 persones com a responsables dels incidents de divendres a la nit a la Rambla. Segons Trias, al darrere hi ha grups que aprofiten qualsevol manifestació per actuar amb violència. “Ho podria entendre si hagués passat segons què -ha afirmat Trias- però no és així, és la violència per la violència, i això és absolutament condemnable”.

També ha lamentat els aldarulls el president del Grup Municipal del PP. A banda de condemnar la violència, Alberto Fernández Díaz ha criticat l’actuació de la Guàrdia Urbana, que segons ell, no va protegir els ciutadans. “Quan en lloc de protegir les persones i els béns públics de la Rambla, els agents es tanquen dins la comissaria de Ciutat Vella per protegir-se ells mateixos dels atacs dels radicals, és que alguna part de l’operatiu policial ha fallat i, per tant, s’han de donar explicacions.”