Els fets van tenir lloc el 4 de juny, quan el col·lectiu del Banc Expropiat va anunciar a través del seu compte de Twitter que havien tornat a ocupar el local, després que els desallotgessin el 23 de maig. Els Mossos d’Esquadra van acudir-hi, alertats pel propietari, i en entrar van detenir tres de les cinc persones investigades. Les altres eren dues noies que estaven encadenades en un bidó ple de ciment per, segons la magistrada, “dificultar qualsevol intent de desallotjament forçós”.

Després de prendre declaració als cinc investigats, la magistrada conclou que hi ha indicis de delicte lleu d’usurpació contra els cinc processats, ja que “van accedir al local, tallant amb una serra radial o instrument similar les planxes metàl·liques que el propietari havia col·locat per impedir l’accés”. A més, també veu un delicte menys greu de desobediència a l’autoritat per part de les dues noies que es van quedar a dins lligades en un bidó. En la interlocutòria, la jutgessa afegeix que tots cinc van causar danys per valor d’uns 4.500 euros, uns diners que el propietari ja ha reclamat com a indemnització.

Tancada la instrucció, ara s’obre un termini de 10 dies perquè la fiscalia i la resta de parts formulin l’escrit d’acusació i sol·licitin l’obertura de judici.