La sentència només ha tardat quatre dies a emetre’s, després que divendres el judici va quedar vist per a sentència. En la resolució, la jutgessa ha donat la raó als propietaris de la nau, Finques Riana, que reclamen el desallotjament de les 300 persones que hi viuen i alerten que hi ha risc d’esfondrament.

Un cop publicada la sentència, l’advocada que porta el cas, Laia Serra, ha anunciat a través de Twitter la data del desallotjament, previst per al dia 18 del mes que ve.

Segons ha explicat Serra, però, la jutgessa ha tingut en compte la situació en què viuen els qui ocupen aquesta nau, la majoria dels quals es dediquen a la recollida de ferralla o són músics. Per això, els ha eximit de pagar els costos del judici i en aquest mateix sentit ha demanat als serveis socials que intervinguin en el procés de desallotjament per tal que es faci amb les màximes garanties possibles.

Els qui viuen en l’assentament del carrer de Puigcerdà, però, alerten que l’Ajuntament ja ha ofert alternatives en altres ocasions i que, a la pràctica, sovint les persones desallotjades s’han quedat en situació de desempara. Serra adverteix que la gent que viu a la nau no té cap alternativa de lloc on viure i que, quan siguin desallotjats, es pot produir una situació de crisi humanitària.

Tant els ocupants de la nau com diverses entitats i artistes, a més de la Xarxa de Suport dels Assentaments, havien reclamat abans que se celebrés el judici solucions per millorar les condicions de vida a l’assentament. Entre les propostes hi havia la creació d’horts urbans.