CARME BERMÚDEZ, CGT de la Clínica Coroleu "Hem tingut molt suport de les entitats, de les associacions de veïns i dels partits polítics a l'hora de fer un front comú per arribar on hem arribat".

A la Clínica Coroleu treballen 49 professionals i hi ha ingressats 74 pacients de llarga estada. Avui celebraven que el geriàtric finalment no tancarà. El CatSalut ha prorrogat el concert econòmic amb els actuals gestors del centre sanitari.

Ha estat la jutge Ramona Guitart, titular del Jutjat contenciós-administratiu número 7 de Barcelona, qui ha decidit suspendre de forma cautelar la resolució del Servei Català de la Salut i de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) per la qual s’acordava resoldre a partir del 31 de desembre de 2010 el contracte per a la gestió dels serveis sociosanitaris d’hospitalització de llarga estada, cures pal·liatives i atenció domiciliària. La jutge ha tingut en compte el perjudici que hagués suposat el trasllat dels 74 pacients a altres residències geriàtriques o clíniques, a més de la pèrdua d’una cinquantena de llocs de treball.

Per defensar el futur de la clínica, els seus treballadors, pacients i familiars han impulsat la plataforma Salvem la Coroleu, que ha organitzat tot un seguit de mobilitzacions. Prop de 10.000 veïns de Sant Andreu han signat per la continuïtat de la Coroleu. Avui, en celebrar que la clínica seguirà oberta, treballadors i pacients han volgut agrair el suport de les entitats del barri, els mitjans de comunicació i el Districte de Sant Andreu.