L’edició 2011 de la guia gastronòmica manté les dues estrelles al restaurant Lasarte , dirigit per Martín Berasategui, però en treu una a l’Àbac ; el Freixa Tradició també perd la seva estrella.

Quatre noves estrelles

Als fogons del restaurant Moments, de l’Hotel Mandarin Oriental, hi ha Raül Balam, el fill de Carme Ruscalleda, qui porta el timó del local. Ofereixen un menú per retornar a les arrels de la cuina tradicional catalana, amb dosis de sentit comú, tradició i autenticitat.

El restaurant Dos Cielos, ubicat a l’Hotel Me, fa una proposta per pujar al cel gastronòmic. Més enllà dels plats, la seva pàgina web convida a tastar un viatge sensogràfic: interpretacions gràfiques del menú generades a partir de gustos, records, textures i emocions.

L’Hotel Palace recupera l’estrella amb el Caelis, després de dos anys de reformes de l’establiment. Romain Fornells encapçala l’equip i ofereix cuina creativa a cavall entre el classicsime i el minimalisme.

La cuina d’autor del local d’Oriol Ivern, l’Hisop, també s’emporta una estrella: proposa cuina catalana contemporània a preus assequibles.

D’altra banda, dos establiments de cuiners catalans han rebut una nova estrella i ja en tenen dues. Són el Miramar, de Llançà i el Ramon Freixa, de Madrid.