Només cal aixecar els ulls de la sorra per veure-hi les dues primeres massatgistes. Estan a la recerca de clients. I això que som a mitja setmana i la temporada fora de platges encara no ha començat. No triga ni cinc minuts a trobar la primera clienta. Les van a buscar, fins i tot, dins dels xiringuitos. Uns metres més enllà hi ha un llauner venent cerveses i un altre amb pareos a la mà. Pablo Ruiz "Per frenar aquest tipus d'activitats, aquest any es tornarà a posar en marxa el grup especial de platges. Un dispositiu que es va estrenar l'estiu passat i que va donar molts bons resultats. I prova d'això és que s'hi incorporaran una vintena d'agents més." Xavier Trias, alcalde de Barcelona "Gràcies a aquestes patrulles els furts van baixar un 15% i les denúncies per massatges es van incrementar un 300%." L'ofensiva contra la venda ambulant no només es farà a la platja. També s'intensificarà la vigilància per trobar on són els magatzems que els subministren bona part de les llaunes. De fet, des del mes de gener s'han decomissat prop de 18.000 llaunes a tota la ciutat. És un 11% més que en el mateix període de l'any passat. Els furts són l'altre dels maldecap de la policia. Per evitar-los, hi haurà més agents patrullant al metro, una de les zones on actuen habitualment els carteristes. També a zones turístiques com les Rambla. I pel que fa a la neteja, hi haurà 75 equips de reforç que treballaran, sobretot, al centre de la ciutat i a les platges.

L’estiu passat, el grup especial de platges va posar prop de 8.000 denúncies per venda ambulant. És un 11% més que 2011. Però l’augment més espectacular va ser en les multes contra les massatgistes il·legals, que van pujar un 300%. Dins del grup hi ha agents de paisà i d’uniforme, que patrullaran en col·laboració amb els Mossos d’Esquadra per tot el litoral.

L’ofensiva contra la venda ambulant no només es farà a la platja. També s’intensificarà la vigilància per trobar on són els magatzems que els subministren bona part de les cerveses. De fet, des del mes de gener s’han decomissat prop de 18.000 llaunes a tota la ciutat. És un 11% més que en el mateix període de l’any passat.

Per segon any consecutiu també es permetrà a bona part dels xiringuitos vendre begudes a peu de sorra. Ho podran fer en un radi de 50 metres, per poder lluitar així contra els llauners, que sovint els fan la competència fins i tot a les portes de les terrasses.

Reforç de la neteja a les platges

L’Ajuntament reforçarà els equips que treballen a peu de sorra. Hi ha haurà 37 operaris més que s’encarregaran, entre d’altres, de buidar les papereres al matí i a la tarda i dues embarcacions s’encarregaran de recollir la brossa que hi hagi surant a l’aigua.

Patrulles a la ciutat

Pel que fa a la resta de la ciutat, s’intensificarà el patrullatge a la xarxa de metro, on sovint actuen els carteristes. Fa un parell d’anys els Mossos i la Guàrdia Urbana van posar  en marxa el dispositiu “xarxa” per evitar els furts i des de llavors els petits robatoris als vagons i les andanes han caigut prop d’un 12%. També hi haurà més vigilància a les zones turístiques, com la Rambla o el Parc Güell.