Veient la mida d'una de les plantes, és fàcil imaginar-se el bosquet de marihuana que hi havia al darrere. Eren gairebé com arbres de més de 3 metres d'alçària. Algú les havia plantat en una zona forestal del barri de Vallbona, prop de la C-17. I no va escatimar detalls. Més de 300 metres de mànega per connectar el cultiu amb la boca de reg més propera i bidons que es reomplien automàticament. De fet, a la zona encara hi ha ampolles d'abob especial. La Guàrdia Urbana la va trobar per casualitat. Albert Artero, sargent de la Guàrdia Urbana a Nou Barris "Uns companys que estaven patrullant per aquí, per la zona van sentir un gos que bordava i que semblava que tingués algun tipus de problema, van anar seguint el rastre del gos que s'introduïa dins del que seria la zona forestal i vam donar amb aquesta plantació il·legal que teniem aquí de marihuana" El gos estava lligat a un arbre perquè vigilés la plantació però s'havia embolicat amb la cadena. Allà no només hi havia marihuana. També van trobar plantes d'estramoni, una mena d'arbust salvatge que creix a les zones boscoses i que té un fruit al·lucinogen. Albert Artero, sargent de la Guàrdia Urbana a Nou Barris "Les plantes d'estramoni creixen de manera silvestre pero en aquest cas la persona o les persones que es dedicaven a cultivar aquí dins havien vist que efectivament era una cosa lucrativa, potser per la repercusió mediàtica que havia tingut últimament ja que estaven alimentades pel sistema de reg" Pablo Ruiz "A uns 150 metres de la plantació hi ha aquest estable abandonat. De fet, passa totalment desapercebut si no fos per l'olor que desprèn. El feien servir per assecar la marihuana abans de vendre-la." Aquesta mateixa tarda els serveis de neteja s'ho han emportat tot cap a la incineradora per cremar-ho. En total, 15 quilos de marihuana i cinc d'estramoni. El que serà impossible descobrir és qui hi havia al darrere de tot això perquè la plantació estava en una zona abandonada i el traficant no ha deixat pistes.

La plantació tenia una extensió aproximada de 50 metres quadrats i disposava d’un sistema de reg mitjançant canalitzacions de gota a gota. En la mateixa plantació també hi havia quatre plantes d’estramoni, de grans dimensions.

Un responsable de Medi Ambient ha confirmat que es tractava de substàncies prohibides i, per tant, s’ha procedit a intervenir-les. En total, s’han confiscat 15 kg de marihuana i 5 kg d’estramoni que han estat traslladats a la incineradora per destruir-los.