JORDI CAMÍ, director general de la Fundació Pasqual Maragal "Aquest és un estudi que idealment no té final. Volem que hi participi gent jove. Volem observar i saber què va passant conforme van passant els anys. És que si no tenim aquesta informació no ens en sortirem."

La Fundació Pasqual Maragall reclutarà 400 voluntaris sans amb antecedents familiars d’Alzheimer per participar en un primer estudi clínic orientat a la detecció precoç de la malaltia. Així ho ha anunciat el director general de la Fundació, Jordi Camí, durant la visita que ha fet la reina Sofia al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). Els participants se sotmetran a una sèrie de proves que es duran a terme al Parc de Recerca i a l’Hospital del Mar i se’ls farà un seguiment amb revisions cada tres anys per estudiar si manifesten símptomes que puguin predir l’aparició de la malaltia.

Acompanyada dels impulsors de la Fundació, Pasqual Maragall i Diana Garrigosa, i també de l’alcalde, Xavier Trias, i la ministra i el conseller de Salut, Ana Mato i Boi Ruiz, la reina ha visitat les instal·lacions de la Fundació Pasqual Maragall per conèixer de primera mà aquest i altres projectes que s’hi estan desenvolupant. Una Fundació que mentre no se’n constueixi la nova seu, està ubicada al Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona. Després de la visita el director del centre, Jordi Camí, s’ha mostrat convençut que s’aconseguirà abans frenar l’evolució de l’Alzheimer que no pas curar-lo.