La fiscalia investiga si la publicació de fotos de menors en el web antivàndals podria ser considerada un delicte. Per això ha demanat un informe del Departament d’Interior en què s’expliquin els criteris que fan servir per determinar l’edat d’una persona abans d’incloure’n la imatge en el web. Des de la conselleria han negat que aquesta comunicació amb la fiscalia s’hagi produït.

Els Mossos d’Esquadra asseguren que apliquen “criteris antropomètrics” per descartar els menors d’edat de la llista d’imatges a publicar en el web, en què es demana ajuda a la ciutadania per identificar persones sospitoses d’haver participat en els aldarulls del 29 de març. La policia catalana argumenta, però, que els sistema pot fallar perquè hi ha joves de 17 anys que semblen més grans. També garanteix que, en cas que es comprovi que qualsevol de les persones que hi apareixen és menor, se’n retirarà la imatge.

La setmana passada, un menor d’edat va acudir a comissaria amb els seus pares exigint que treiessin la seva foto del web. Era la persona identificada amb el número 39. Els Mossos van treure la imatge, tot argumentant que la persona ja havia estat identificada. La Fiscalia de Menors també espera rebre aquesta setmana un informe dels Mossos d’Esquadra sobre la presumpta participació d’aquest menor en els aldarulls que es van viure el dia de la vaga general. Hi ha 88 persones detingudes pels actes violents d’aquell dia, de les quals tres són menors d’edat.